groendakenEen veelvoud aan toepassingmogelijkheden
Het unieke concept van Mobiroof™ stelt minimale eisen aan de onderliggende constructie en dakopbouw. Dit groendaksysteem is licht van gewicht en worteldoorgroeibestendige dakbedekking is niet noodzakelijk. Daardoor is het toepassen van een Royal Sedum Protect scheidingslaag voldoende. Mobiroof™ heeft geen negatieve invloed op de bouwfysische eigenschappen van het dak en is geschikt ter vervanging van de ballastfunctie van grind of tegels. Deze bijzondere kwaliteiten maken Mobiroof™ bij uitstek geschikt voor het verduurzamen en verfraaien van bestaande daken.

Vanaf de eerste dag een fraai groendak
Mobiroof™ wordt met zorg en aandacht gecultiveerd. Een vegetatie met minimaal vijf verschillende soorten voorgekweekte Sedum en Mesembrianthemum Cooperi zorgt vanaf de dag van plaatsing voor een dekkend geheel en voldoende variatie in bloei gedurende het seizoen. Mobiroof™ groendaksystemen zijn eenvoudig in het onderhoud en staan vanaf de eerste dag garant voor jarenlang plezier en gebruikersgemak! Kleurrijk en droogtebestendig Sedum is een geslacht uit de vetplantenfamilie. Kenmerkend is de opslag van water in de bladeren. De huidmondjes staan alleen gedurende de nacht open, waardoor overdag het vochtverlies wordt geminimaliseerd. Mesembrianthemum Cooperi is een kruidachtige plant met soortgelijke kenmerken als een vetplant. Het plantje wordt ook wel vetkruid genoemd en is herkenbaar aan de paarse bloem. Dankzij deze gunstige eigenschappen kan de vegetatie van Mobiroof™ langdurige droogte verdragen. Bovendien is de vegetatie veel minder brandgevoelig dan bijvoorbeeld gras.

Eenvoud en gemak
Dankzij de modulaire opbouw van Mobiroof™ is het systeem snel en eenvoudig te plaatsen, onafhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Ook bij reguliere onderhoudswerkzaamheden en eventuele reparaties aan het dak is het gebruikersgemak groot. Gedurende de gehele levensduur van het dak is het modulaire systeem eenvoudig te verwijderen en met behoud van de originele eigenschappen terug te plaatsen. Mobiroof™ groendaksystemen zijn daarmee duurzaam én economisch.

Grenzeloze creativiteit
Mobiroof™ groendaksystemen garanderen een maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van het dak. De creatieve mogelijkheden zijn grenzeloos; er kan volop worden gecombineerd met andere producten uit het assortiment van Royal Roofing Materials. Een combinatie van een groendak met een luxe dakterras creëert bijvoorbeeld extra leefcomfort. Ook na plaatsing van Mobiroof™ zijn aanpassingen en toevoegingen aan het dak altijd eenvoudig te realiseren.

Lees meer over groene dakbedekking op jansensedumdaken.nl