Groen sedumdak laten aanleggen

groendaken

Ons groendaksysteem stelt minimale eisen aan de onderliggende constructie en dakopbouw of dakbeschot. Het groendak is licht van gewicht en worteldoorgroeibestendige dakbedekking is niet noodzakelijk. Daardoor is het toepassen van een Royal Sedum Protect scheidingslaag voldoende. Het heeft geen negatieve invloed op de bouwfysische eigenschappen van het dak en is geschikt ter vervanging van de ballastfunctie van grind of tegels. Deze bijzondere kwaliteiten maken het groendaksysteem bij uitstek geschikt voor het verduurzamen en verfraaien van bestaande daken. Een groendak met sedum beplanting heeft een veelvoud aan toepassingmogelijkheden.

De kosten van een groendak aanleggen

Een gewoon dak met grind of tegels vervangen met een groendak met sedum vereist vakmanschap en kennis. Jansendakbedekking heeft daarbij bijzonder veel ervaring met het aanleggen van groene sedumdaken voor particulier en bedrijf. Wij klaren de klus snel en vakkundig. De materialen en sedum vegetatie worden met zorg uitgekozen in overleg. De kosten: Iedere opdracht is uniek. Wij informeren u over alle mogelijkheden, voordelen en nadelen, subsidie aanvraag bij de gemeente, terminologie zoals intensief en extensief groen dak, het onderhoud, diverse soorten sedum, kwaliteitsverschillen en de totale kosten voor het aanleggen van een groen sedumdak. Vraag info en een offerte op maat aan.

Vanaf de eerste dag een fraai groendak
Het groene dak wordt met zorg en aandacht gecultiveerd. Een vegetatie met minimaal vijf verschillende soorten voorgekweekte Sedum en Mesembrianthemum Cooperi zorgt vanaf de dag van plaatsing voor een dekkend geheel en voldoende variatie in bloei gedurende het seizoen. Onze groendaksystemen zijn eenvoudig in het onderhoud en staan vanaf de eerste dag garant voor jarenlang plezier en gebruikersgemak! Kleurrijk en droogtebestendig Sedum is een geslacht uit de vetplantenfamilie. Kenmerkend is de opslag van water in de bladeren. De huidmondjes staan alleen gedurende de nacht open, waardoor overdag het vochtverlies wordt geminimaliseerd. Mesembrianthemum Cooperi is een kruidachtige plant met soortgelijke kenmerken als een vetplant. Het plantje wordt ook wel vetkruid genoemd en is herkenbaar aan de paarse bloem. Dankzij deze gunstige eigenschappen kan de vegetatie van het groene dak langdurige droogte verdragen. Bovendien is de vegetatie veel minder brandgevoelig dan bijvoorbeeld gras.

Eenvoud en gemak
Dankzij de modulaire opbouw  is het systeem snel en eenvoudig te plaatsen, onafhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Ook bij reguliere onderhoudswerkzaamheden en eventuele reparaties aan het dak is het gebruikersgemak groot. Gedurende de gehele levensduur van het dak is het modulaire systeem moeiteloos te verwijderen en met behoud van de originele eigenschappen terug te plaatsen. Groendaksystemen zijn duurzaam én economisch.

Grenzeloze creativiteit
De groendaksystemen garanderen een maximale flexibiliteit bij het ontwerpen van het dak. De creatieve mogelijkheden zijn grenzeloos; er kan volop worden gecombineerd met andere producten uit het assortiment van Royal Roofing Materials. Een combinatie van een groendak met een luxe dakterras creëert bijvoorbeeld extra leefcomfort. Ook na plaatsing zijn aanpassingen en toevoegingen aan het dak altijd simpelweg te realiseren.

Uitbesteden
Een groendak laten aanleggen door een specialist dakdekker met ervaring zoals Jansendakbedekking geeft u de zekerheid en garantie op een bijzonder kwalitatief resultaat waar u jarenlang plezier van hebt.

Lees meer over groene dakbedekking op jansensedumdaken.nl